Lemsteraak WON119

  • Passagiers: 12 personen

  • Bedden: 0

  • Bouwjaar: 1908

  • Lengte: 13.40 meter

Schipper: Martin Tanis

Telefoon: +31 (0)6 2128 7863

Website: www.zeilwerk.nl

Zeilplezier voor kleine groepen

Zeilplezier voor klein gezelschap tot 12 pers.

Actief meezeilen of lekker chillen

Zeilen op de WON119 is een unieke beleving.

Catering

De schippers koken zelf.

Veel buitenruimte

De ruime, open kuip en het grote voordek bieden veel buitenruimte.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over WON119

De WON119 biedt alle ruimte voor een gezelschap van maximaal 12 personen. De ruime, open kuip en het grote voordek bieden veel buitenruimte. Het knusse vooronder met houtkachel zorgt dat er ook met slechter weer een plek is waar gasten kunnen verblijven. De platbodem voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van comfort en veiligheid, met behoud van de originele en stoere uitstraling. Op het gebied van eten en drinken zal het de gasten aan niets ontbreken. De schippers koken zelf en verrassen hun gasten graag met bijzondere hapjes en gerechten.

Zeilen op de WON119 is een unieke beleving. Alles gaat op de hand, net zoals de vissers dat honderd jaar geleden deden. Samenwerken is dus essentieel. Tegelijkertijd is er altijd wel een lekker hoekje te vinden om met een biertje of wijntje in de hand te genieten van het spektakel.

Varen op een vissersschip

De WON119, bijnaam ‘Titanic’, is een oer-Hollandse platbodem en het enige vissersschip binnen Zeilvloot Monnickendam. WON staat voor Wonseradeel. WON119 is het visserijnummer van de oorspronkelijke vissers, de familie Poepjes. Het schip is een bijzondere lemsteraak, in 1908 gebouwd door de befaamde scheepsbouwer Auke van der Zee uit Joure en erg groot voor haar tijd. De WON119 is een officieel Nationaal Varend Monument, zoals geclassificeerd door de Federatie Varend Erfgoed Nederland.

De schippers

Martin Tanis en Moniek Buijzen kochten de lemsteraak in 2008 in zeer slechte staat. Om het schip te redden, restaureerden zij het schip volledig en herstelden het in oude glorie. Dat maakt dat op dit bijzondere schip ruim honderd jaar traditie samenkomt met de wensen van de 21ste eeuw. Martin en Moniek hebben veel kennis van het schip, van varen en van het IJsselmeer. Zij hebben een persoonlijke aanpak en overleggen graag samen met de gasten over de dagindeling en wensen.

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met Lemsteraak WON119

BOEKEN