Zeilklipper Gouwzee

  • Passagiers: 55 personen

  • Bedden: 29

  • Bouwjaar: 1907

  • Lengte: 35 meter

Schippers: Evert Jan Muurling en Steffie Kranz

Telefoon: +31 (0)6 5536 8075

Website: www.gouwzee.eu

Geschikt voor mindervaliden

Veel bewegingsruimte en geen drempels.

Catering

Eerlijke en verse gerechten uit eigen kombuis.

Aandacht voor duurzaamheid

Hiervoor zijn we beloond met een gouden Greenkey.

Dag- en meerdaagse tochten

Vraag naar de mogelijkheden.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over zeilklipper Gouwzee

Op zeilklipper Gouwzee organiseren Evert Jan Muurling en zijn partner Steffie Kranz met veel plezier dag- en meerdaagse tochten voor groepen. Een zeiltocht met de Gouwzee wordt gekenmerkt door spontaniteit, vers bereide maaltijden met duurzame producten en persoonlijke aandacht. De milieubewuste en toekomstgerichte insteek van het schippersechtpaar zorgt ervoor dat zij veel aandacht besteden aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en zoveel als mogelijk innoveren op dit gebied.

Een stukje geschiedenis

De historische tweemaster werd in Gouwsluis als ‘Johannes’ gedoopt in 1907 en was eigendom van de heer Van Delft uit Gorinchem. Voor zijn broer werd eenzelfde schip gebouwd en beide schepen deden dienst als vrachtschepen voor bloembollen. Leuk detail is dat dit schip groter uitviel dan het schip van zijn broer. Omdat dit niet volgens afspraak was, ontving de eigenaar een deel van zijn geld terug.

Duurzaam varen en samenwerken

Tegenwoordig heeft de grootte van het schip als voordeel dat er veel leefruimte is, zowel beneden- als bovendeks. Doordat er veel bewegingsruimte is en er benedendeks geen drempels zijn, is het schip ook goed toegankelijk voor mindervaliden. De duurzame band die Evert Jan en Steffie met hun klanten opbouwen is eenzelfde band als ze ook met het schip hebben opgebouwd. Kom deze gastvrijheid zelf ervaren en geniet mee tijdens een dag- of meerdaagse vaartocht op onze Gouwzee!

De schippers

In 2004 kochten Evert Jan en Steffie zeilklipper Gouwzee en sindsdien varen zij met groepen met dit schip, samen met scheepshond Bas. Wat zij aan boord doen, doen zij met liefde en enthousiasme, maar ook met oog voor de toekomst. Op het schip wordt gewerkt met duurzame producten en alle maaltijden worden door Steffie vers bereid in de kombuis. De combinatie van het ruime schip met de heerlijke gerechten uit de kombuis van Steffie zorgt ervoor dat elke vaartocht op de Gouwzee weer een belevenis is.

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met De Gouwzee

BOEKEN