Skûtsje Vrouwe Francina

  • Passagiers: 12 personen

  • Bedden: 8

  • Bouwjaar: 1898

  • Lengte: 14.25 meter

Schipper: René van Reenen

Telefoon: +31 (0)6 2479 2649

Website: www.zeilen-monnickendam.nl

Actief, leerzaam, lachen

Zelf zeilen olv de schipper

Basic maar sfeervol overnachten

Gezellig en sfeervol de nacht doorbrengen.

Veilig schip

Veilig schip, een pareltje.

Genieten van de omgeving

Vraag naar de mogelijkheden.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over Vrouwe Francina

Meezeilen op skûtsje Vrouwe Francina bezorgt je het optimale zeilgevoel en is de perfecte kans om in klein gezelschap op het water te genieten. Het overzichtelijke schip heeft een ruime kuip waar alle gasten van de zeiltocht kunnen genieten. Benedendeks is het knus vertoeven, maar vindt elke gast een comfortabel plekje. Schipper en gastvrouw Pirka is gek op haar woon- en vaaromgeving en laat haar gasten niet alleen kennismaken met de wateren rondom haar ‘Waterland’, maar desgewenst ook met de overheerlijke streekproducten die er verkrijgbaar zijn.

Leven van de wind

De Vrouwe Francina is een tjalk uit 1898 en ligt met slechts een paar andere schepen in de historische binnenhaven van Monnickendam. Een idyllisch plekje waar schip en schipper zich bijzonder thuis voelen. Met Monnickendam als thuishaven en woonplaats vertelt Pirka graag over de historie, natuur en de voorbijtrekkende omgeving. Het schip is zeer veilig en in perfecte staat van onderhoud. Partner René verzorgt dit onderhoud, zodat zijn vrouw altijd veilig vaart. Het skûtsje is uiteraard ook voorzien van alle basisvoorzieningen, waaronder een toilet, 220V aansluiting, kacheltje en een keukentje met oven, koelkast en kookgerei. Zeilbroeken zijn aanwezig voor wie eventuele regen durft te trotseren. Voor een select gezelschap is een meerdaagse tocht, inclusief overnachten aan boord, in al zijn eenvoud een ware beleving.

De schipper

Pirka Balvers is een vrouw die haar ‘mannetje’ staat. Door haar ervaring leert zij de gasten binnen een paar uur om samen haar skûtsje te zeilen. Ook aanleggen in de haven is onder leiding van Pirka geen enkel probleem, ongeacht je nautische ervaring. Meehelpen mag, graag zelfs, maar wil je lekker ontspannen in de kuip zitten, dan hoef je je zeker niet bezwaard te voelen. Pirka is al tientallen jaren schipper op diverse schepen, waardoor zij letterlijk leeft van de wind.

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met Vrouwe Francina

BOEKEN