Tweemast klipperaak Chateauroux

  • Passagiers: 35 personen

  • Bedden: 26

  • Bouwjaar: 1908

  • Lengte: 30 meter

Schipper: Arse Staal

Telefoon: +31 (0)6 2622 2586

Website: www.chateauroux-charter.nl

Authentiek genieten

Het schip deed 80 jaar dienst als vrachtvaarder op de Nederlandse, Belgische en Franse binnenwateren.

Samen zeilen

De schipper en maat nodigen u uit om mee te helpen het schip te varen.

Selfsupporting en catering mogelijk

De wind zorgt er voor dat de dagelijkse beslommeringen snel in het kielzog zijn verdwenen.

Dag- en meerdaagse tochten

Tijdens het samenwerken op een zeilschip leer je elkaar op een andere manier kennen.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over Tweemast klipperaak Chateauroux

Met de Chateauroux zeil je zoals zeilen bedoeld is: sportief en in teamverband. De schipper en zijn maat nodigen de gasten uit om de zeilen te hijsen, aan het roer te staan, te navigeren en te helpen bij een gijp. Door de aanwijzingen van de ervaren schipper en de samenwerking met elkaar, leer je het schip, maar ook elkaar beter kennen. De wind zorgt ervoor dat het landleven en de daarbij behorende beslommeringen snel in het kielzog zijn verdwenen. Door de mogelijkheid voor meerdaagse tochten is de Chateauroux uitermate geschikt voor vriendengroepen, families, bedrijven of schoolklassen.

De Chateauroux vaart vanuit Monnickendam, Enkhuizen en Amsterdam en is in de winter te huur als groepsaccommodatie in Amsterdam.

Authentiek en sportief zeilen

Aardappelen, mais en bomen werden door de zeilende tweemast klipperaak Chateauroux naar hun bestemming gebracht, sinds de bouw in 1908. De platboden werd in 1986 verbouwd van vrachtschip tot passagiersaccommodatie. De bruine zeilen en het originele schippersroefje geven het schip haar authentieke karakter. De met veel hout en koper ingerichte salon biedt volop ruimte voor een gezellig diner en de beschutte, ruime zitkuip is een heerlijke plek voor een borrel of barbecue op een zomerse avond. Het schip heeft 10 hutten, drie 4-persoons en zeven 2-persoons. Elke hut heeft een eigen wasbak en dekbedden en linnengoed zijn te huur. Ook zijn er twee douches en drie toiletten aan boord. De ruime open keuken is de ideale plek om gezamenlijk de maaltijden klaar te maken, maar ook voormalig kok Arse kan een heerlijke maaltijd voor de groep verzorgen.

De schipper

Schipper Arse Staal is gek op zeilen. De zeiltochten kunnen hem niet lang of ver genoeg zijn. Zwemmen tijdens het voor anker gaan, lekker barbecueën aan boord of loungen in de fatboys of het kluivernet: Arse is eropuit om het iedereen naar de zin te maken.  

Bij Arse draait het om het sportieve zeilen.

”Ik zie het als een prachtig ambacht van honderden jaren oud. De vele ervaring maakt dat het schipperen relaxed is en dat ik kan genieten van de vakantiesfeer waar mijn gasten mee aan boord komen. Ik zeg altijd: ik heb zeven maanden vakantie en 5 maanden vrije tijd. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, één met de elementen.  Hoe ik mezelf omschrijf als schipper?
Relaxed en sportief. Wil de groep actief zeilen? Dan doen we dat. Willen ze liever relaxen? Ook prima.”

Tot Ziens aan boord!

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met Chateauroux

BOEKEN