Zeilklipper De Vriendschap

  • Passagiers: 75 personen

  • Bedden: 0

  • Bouwjaar: 1898

  • Lengte: 32 meter

Schipper: Jos en Marjolein van der Heide

Telefoon: +31 (0)299 764 151

Website: www.vfczeilcharters.nl

Ruim zeilschip

Ruim bemeten schip voor grote groepen.

Officiële trouwlocatie

Een bruiloft vieren aan boord van een traditionele zeilklipper.

Catering

Uitgebreide cateringmogelijkheden vers uit eigen kombuis.

Aanlegplaats Marken

Aanlegplaats bij `t Paard van Marken.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over Zeilklipper De Vriendschap

Voor grotere gezelschappen biedt zeilklipper De Vriendschap uitkomst voor jong en oud. Het schip heeft voldoende ruimte voor groepen tot maximaal 75 personen en is een officiële trouwlocatie in de Gemeente Waterland. Bovendien is de klipper een stabiel schip, met hoge relingen voor meer veiligheid en is het schip goed toegankelijk voor mindervaliden. Op aanvraag is er een rolstoellift aanwezig. Door de grote, open ruimte en de toegankelijkheid van dit schip, is de Vriendschap met recht een zeilend partyschip.

Zeilend partyschip

De afgelopen jaren is er veel aan het schip verbouwd. In 1998 zijn de slaapvertrekken uit het schip verwijderd, waardoor er één grote ruimte is ontstaan met luxe scheepsbar en salon. In 2015 en 2016 heeft het schip een moderne uitstraling gekregen. Het interieur is licht en fris van kleur en de sanitaire voorzieningen hebben een metamorfose ondergaan. Ook de kombuis is in 2016 volledig vernieuwd en van alle faciliteiten voorzien, zodat Marjolein al haar kookkunsten tentoon kan spreiden, om niet alleen van de vaartocht, maar ook culinair, te kunnen genieten.

Unieke aanlegplaats

Het ruim biedt verschillende zitplekken en de patrijspoorten zorgen ervoor dat je ook binnen zicht hebt op het water. De grote potkachel zorgt voor behagelijke warmte tijdens frissere tochten. Ook bovendeks zijn er tal van zitplaatsen voor de gasten en bij minder goed weer is het mogelijk een deel van het dek te overkappen. Een ander pluspunt is de unieke aanlegplaats bij het Paard van Marken.

De schippers

Jos en Marjolein van der Heide kregen in 2014 de kans om zeilklipper De Vriendschap te kopen van voormalig schippers Koos en Margo Oudhuis. Ook zij vielen als een blok voor de elegante lijnen van het schip en zagen veel mogelijkheden in de ruimte die het schip aan groepen biedt. In combinatie met hun klipperaak Vrouwe Frida Cornelia kan het schippersechtpaar ruim 100 personen meenemen op een ontspannen of sportieve zeiltocht op het IJsselmeer.

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met De Vriendschap

BOEKEN