De schippers van de Zeilvloot Monnickendam

Martin en Moniek van WON119

Schippers
Martin Tanis en Moniek Buijzen

Schip
WON119

Wie zijn jullie?
Jaren geleden belandden wij in de wereld van de platbodems en zeilende visserij. Na een tijd te hebben meegebouwd en -gevaren op schepen van vrienden, kochten we in 2002 ons eerste visserschip, de BiW16. In 2008 volgde de WON119, een Lemsteraak uit 1908. Na twee jaar restaureren aan ons schip met een erkende monumentale status, waren we klaar om de eerste tochten met haar te varen.

Zeilen op deze oude schepen betekent voor ons bezig zijn met weer, wind, water en getijden. Wij combineren het varen met de WON119 met onze banen in Amsterdam en Rotterdam. De WON119 is voor ons een mooie tegenhanger voor het hectische leven in de stad. We hebben Zeilwerk opgericht om dat gevoel met anderen te delen.

Wat kenmerkt jullie als schippers?
Verwacht van ons geen strenge drill sergeant. Wij vinden varen leuk, maar het zeilen is niet het enige dat telt. Actief bezig zijn voor wie wil, maar vooral ook veel ruimte voor goede gesprekken, gezelligheid en lekker eten en drinken zijn voor ons onmisbare elementen voor een geslaagde dag. Voor ons moet dat op een ontspannen en relaxte manier gebeuren.

Wat geven jullie je gasten mee?
Varen op de WON119 is een combinatie van lekker buiten zijn, de wind door je haren voelen, samen het schip varen en genieten van het prachtige IJsselmeer, samen met de mensen om je heen. Wij hopen dat je na afloop van boord stapt met het voldane gevoel een top dag te hebben gehad.

BOEKEN