Klipperaak Catharina van Mijdrecht

  • Passagiers: 16 – 40  personen

  • Bedden: 14 – 22

  • Bouwjaar: 1916

  • Lengte: 26 meter

Schipper: Jos Rodewijk & Danielle Honig

Telefoon: +31 (0)6 2297 4117

Website: www.catharinavanmijdrecht.nl

Het schip van "Nederland Waterland"

Behalve dat het vijf weken lang de accommodatie was voor de filmcrew, komt het schip veelvuldig zeilend in beeld.

Duurzaam genieten

Geef je over aan de elementen en de dagelijkse stress valt van je af.

Samenwerken en teambuilding

Samen zeilen zorgt voor een frisse wind door het team

Dag- en meerdaagse tochten

Dag- en meerdaagse tochten, vraag naar de mogelijkheden.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over Klipperaak Catharina van Mijdrecht

Op de Dedemsteraak ‘Catharina van Mijdrecht’ draait het om de zeilbeleving. Of er nu een paar uur of een paar dagen wordt meegezeild: je overgeven aan de elementen heeft een onthaastend effect. Samen zeilen zorgt al snel voor een frisse wind door de onderlinge verstandhoudingen en is een ontspannen manier om nader tot elkaar te komen. In de zomervakantie vaart de Catharina van Mijdrecht vanuit de haven van Den Oever voor week- of weekendtochten op het Wad. En mocht je denken: ‘dat schip komt me bekend voor’… de Catharina van Mijdrecht heeft in 2015 geschitterd in de tv-serie ‘Nederland Waterland’.

Tijd is een relatief begrip

De traditionele Dedemsteraak uit 1916 is één van de laatst gebouwde zeilende vrachtschepen. Het zeilschip wordt gekenmerkt door de traditionele kleuren van de voormalige Bruine Vloot. Toch ontbreekt het op dit schip allerminst aan hedendaags comfort en gemak. Het schip is bijzonder comfortabel en bovendien sfeervol door alle, hoogglans gelakte, houten elementen. In het ruim is voldoende zitplek voor een gezellig en behaaglijk samenzijn en aan dek vindt iedereen een lekker plekje voor een ontspannen gesprek. Als de zeilen eenmaal zijn gezet, blijkt tijd een relatief begrip. Het handige calculatieprogramma op de website van dit zeilschip laat je in één oogopslag zien waar je financieel aan toe bent, zodat je, naar gelang het budget, zelf een zeilervaring op maat kunt samenstellen.

De schipper

Jos leerde de fijne kneepjes van het zeilen op het Zuid-Hollandse plassengebied. Op zijn twaalfde zeilde hij al zelfstandig en er was voor hem niets mooiers dan van zijn passie voor water ook zijn beroep te maken. In 1999 kocht hij de klipperaak Catharina van Mijdrecht. Scheepskok Danielle (Danny) Honig vergezelt Jos tijdens de zeiltochten. Als telg uit de bekende soepmakersfamilie zit gepassioneerd koken in haar genen. Nu combineert ze haar liefde voor varen met haar passie voor koken aan boord van deze éénmaster.

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met de Catharina van Mijdrecht

BOEKEN