Zeeuwse klipper De Korevaer

  • Passagiers: 45 personen

  • Beddden: 30

  • Bouwjaar: 1911

  • Lengte: 40 meter

Schipper: Hans en Jet Luining

Telefoon: +31 (0)6 2713 9100

Website: www.korevaer.nl

Historisch zeilschip

De Korevaer is een historisch zeilschip met moderne faciliteiten.

Catering

Wij bieden flexibele cateringmogelijkheden.

Groepsaccommodatie

Wij zijn een groepsaccommodatie met optimale ruimte.

Dag- en meerdaagse tochten

Dag- en meerdaagse tochten, vraag naar de mogelijkheden.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over De Korevaer

Zeeuwse Klipper De Korevaer is één van de grotere schepen van Zeilvloot Monnickendam. Het schip is op haar best als de motor uit gaat en de zeilen worden gehesen. Al zeilend haalt schippersechtpaar Hans en Jet Luining niet alleen het beste uit het schip, maar ook uit de gasten aan boord. Zij laten ze graag het traditionele zeilen ervaren. Niets gaat elektrisch en dus gaat alles met de hand. Het is hun uitdaging van een zeiltocht een gezamenlijke inspanning te maken, waar voldoende ruimte is voor ontspanning en een moment voor jezelf.

Historisch schip in nieuw jasje

De voormalige eenmastklipper Korevaer werd in 1997 door hen gekocht en omgebouwd tot een sfeervol en modern charterzeilschip. In 1999 koos het schip als tweemastklipper weer het ruime sop. Hoewel er meer gasten zijn toegestaan, kiezen zij voor minder gasten aan boord, wat het comfort, de ruimte en beleving ten goede komt. In het dagverblijf is genoeg plek om gezellig samen te komen en huisdieren zijn toegestaan. Hans en Jet bieden zowel half- als volpension, maar zelf boodschappen doen en koken is ook mogelijk. De Korevaer biedt aan dertig personen slaapplek, verdeeld over vijf 2-persoons en vijfr 4-persoons hutten. Daarnaast zijn er vier toiletten en drie douches.

Hans & Jet Luining

Al 22 jaar zeilen Hans en Jet vol passie. Eerst met gezelschappen op een kleiner schip en sinds 1999 met de Korevaer. Hans heeft al menig schip opgeknapt, bewoone en gevaren. Hij is de schipper van de Korevaer en Jet is gastvrouw en zorgt voor de innerlijke mens. Om het schip optimaal te kunnen laten zeilen vaart er altijd een maat mee. In de zomer wonen zij op het schip in thuishaven Monnickendam. In de winter varen ze het schip naar Leiden en wonen ze aan wal. Dan is het schip gelegen in hartje Leiden, een ideale drijvende vakantiewoning die te huur is voor groepen.

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met De Korevaer

BOEKEN