Zeiltjalk Linquenda

  • Passagiers: 36 personen

  • Bedden: 18

  • Bouwjaar: 1916

  • Lengte: 25 meter

Schipper: Jan Dooyes

Telefoon: +31 (0)6 2679 9922

Website: www.varenmetjan.nl

Alle nodige faciliteiten

Uitgerust met alle nodige faciliteiten.

Nostalgische maritieme sfeer

Bij Jan aan boord staat de groep centraal.

Stabiel, veilig en snel

De eerste regel is dat het veilig is aan boord, de tweede dat het voor iedereen leuk is.

Dag- en meerdaagse tochten

Dag- en meerdaagse tochten, vraag naar de mogelijkheden.

Een greep uit onze arrangementen:

Meer informatie:

Over Zeiltjalk Linquenda

Zeiltjalk Linquenda is met haar afmetingen een perfect schip voor een heerlijke dag zeilen. Het schip kan snelheid maken op open water, ligt stabiel en is ook gemakkelijk door sluizen en kanalen te loodsen in binnenwateren. De klassieke zeiltjalk is beschikbaar voor groepen als bijzondere locatie voor een evenement of vergadering, voor een ontspannen dagtocht of een langere zeilvakantie. Het schip biedt zowel boven- als benedendeks voldoende ruimte voor de groep. Ondanks de verandering van functie is het belangrijkste aan de Linquenda hetzelfde gebleven: het spelen met de elementen wind en water, in combinatie met de oerdegelijke techniek maken van elke zeiltocht een nieuw avontuur!

Voor wie echt zeilen wil

Zeiltjalk de Linquenda werd gebouwd in 1916 als vrachtschip op de werf van Worst in Meppel. Al zeilend vervoerde zij onder andere hout uit Riga, over de Oostzee. De huidige naam Linquenda kreeg het schip in 1941. De naam betekent: ‘Eens moet ik het verlaten’, een belofte dat het schip altijd langer mee zou gaan dan de eigenaar. Het schip werd in de jaren `70 omgebouwd tot passagiersschip en is gezellig ingericht en betimmerd met mahoniehout. De nostalgische koperen lampen en de patrijspoortjes bepalen een tijdloze maritieme sfeer. Het dagverblijf is voorzien van comfortabele banken en stoelen en biedt plaats aan 20-25 personen voor een plezierig samenzijn. Er zijn spelletjes, boeken, er is een radio/cd-speler en er kan een biervat worden aangesloten om van een zelfgetapt koud biertje te genieten. De keuken biedt alle benodigde faciliteiten om samen een complete maaltijd te kunnen bereiden. De hutten bieden overnachtingsmogelijkheden aan 18 personen. Deze zijn voorzien van een wastafel.

De schipper

Het achteronder is het domein van schipper Jan Dooyes tijdens meerdaagse tochten. Jan zeilt maar wat graag met de Linquenda en doet dat graag samen met gasten. Hoewel Spakenburg de thuishaven van het schip is, vaart Jan in het seizoen vanuit de historische binnenhaven van Monnickendam.

Offerte aanvragen

Hartelijk bedankt voor uw interesse in een zeiltocht met Linquenda

BOEKEN