De schippers van de Zeilvloot Monnickendam

Marjolein en Jos van de Vrouwe Frida Cornelia en De Vriendschap

Schippers
Jos en Marjolein van der Heide

Schepen
Vrouwe Frida Cornelia en de Vriendschap

Wie zijn jullie?
Wij, Jos (Scheepsbouw) en Marjolein (Hoge Hotelschool), gooiden in 2003 het roer om met de koop van de ‘Vrouwe Frida Cornelia’. Een klipperaak met veel werk, waar vakman Jos gedurende de jaren een prachtig schip van heeft gemaakt. Wonen aan boord, zomers varen met gasten over IJsselmeer en Wad; en ondertussen groeide ons gezin met drie schipperskinderen. In 2014 vroeg Koos Oudhuis ons of we zijn klipper de ‘Vriendschap’ niet van hem wilden overnemen; één van de eerste zeilcharters van Monnickendam. Hij wist dat zijn geliefde schip bij ons in goede handen zou zijn.

Wat kenmerkt jullie als schippers?
Wij zijn enorm gastvrij, servicegericht en flexibel. We hebben lol in wat we doen en dat merk je. Van de persoonlijke benadering vanaf het eerste contact, het meedenken voor de invulling van het programma tot aan de zeildag zelf; alles is voor elkaar. En last but not least: in de kombuis worden de lekkerste hapjes en gerechten vers en met veel zorg en creativiteit voor je bereid. De hotelschoolachtergrond van Marjolein wordt door veel gasten zeer gewaardeerd!

Wat geven jullie je gasten mee?
Een onbezorgde dag op het water! Er even helemaal uit zijn; of dat nu met familie en vrienden is of met collega’s of zakelijke relatie. Ons motto is alles mag en niets hoeft. Van een actief avontuur tot een relaxte zeildag.

BOEKEN