De schippers van de Zeilvloot Monnickendam

Steffie en Evert Jan van zeilklipper Gouwzee

Schipper
Steffie Kranz en Evert Jan Muurling

Schip
Zeilklipper Gouwzee

Wie zijn  jullie?
Wij zijn Steffie en Evert. In 1999 hebben wij elkaar leren kennen als collega’s. Toen voeren wij op verschillende zeilschepen vanuit Kampen. In 2001 zijn wij samen gaan varen op een schip vanuit Lemmer. Na drie seizoenen vanuit Lemmer te hebben gevaren wisten wij het zeker. Wij wilden samen gaan varen op ons eigen schip. Na een zoektocht bleek de Gouwzee te voldoen aan al onze wensen. We hoefden niet lang na te denken over de aanschaf. De Gouwzee was en is een heerlijk schip om mee te varen en op te verblijven.
In 2010 werd onze familie uitgebreid met onze dochter Aira en sinds 2013 vaart onze hond Bas mee.

Wat kenmerkt jullie als schippers?
Wij houden van ontspannen samenwerken. Dat kenmerkt onze reizen ook. Samen hijsen we de zeilen en navigeren wij het schip overal naar toe. Ondertussen zorgen wij er voor dat het onze gasten aan niets ontbreekt. In een ongedwongen sfeer willen wij zeilen en genieten. Hierbij kijken wij naar het weer, het schip en het allerbelangrijkste: naar wat onze gasten willen. Wij varen voor hen. Varen met mensen is datgene wat wij het leukste vinden aan ons vak.

Wat geven jullie je gasten mee?
Vele handen maken licht werk. Om een groot schip als de Gouwzee in beweging te krijgen hebben wij de zeilen nodig. Als wij die samen hijsen gaat dat bijna vanzelf. Daarna doet de wind het meeste werk. De tijd van aan dek genieten is dan aangebroken.

Zeilen en Genieten. Daar draait het om bij Zeilklipper Gouwzee.

BOEKEN